Friday 21 June 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Mostar Open 2010.

Jučer je održan 2. Mostar Open, na kojem je sudjelovalo 490 natjecatelja iz 38 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije. Turnir je bio organiziran u 2 discipline (410 boraca, 80 formaša) na 5 borilišta (4 borbena borilišta, 1 borilište za forme). Svi uzrasti su bili nazočni. U borbama: vrtićanci, mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori i seniori. U formama: kadeti, juniori, seniori, miješani parovi, timovi, grupe.

U 9:30 je započelo svečano otvaranje turnira. Turnir je otvorio gosp. Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara, kojem se od srca zahvaljujemo na ljubaznim riječima koje je uputio našem klubu, ali i na potpori u organizaciji ovog velikog turnira. Ispred Sportskog Saveza grada Mostara na turniru je nazočio i viši sportski manager gosp. Damir Đedović, kojem se također zahvaljujemo na dolasku.

Nakon toga su uslijedile demonstracije. Naši mališani Noa i Denis su izveli jednu smiješnu i zabavnu demonstraciju, nakon čega je Boris Knezović sa svojom popratnom ekipom (Damir, Miran Đ., Miran B., Tomo T.) izveo vrlo atraktivnu demonstraciju taekwondo-a. Svi zaslužuju jednu veliku pohvalu za besprijekorno izvedene demonstracije i na svom trudu uloženom u pripremama.

Nakon toga, u 10 sati, su sva borilišta započela s radom. Vrtićanci/mlađi kadeti/stariji kadeti koristili su elektronsku opremu Adidas, juniori/seniori elektronsku opremu LaJust, dok je borilište s formama također koristilo elektronsku opremu. Sva oprema je na vrijeme postavljena, testirana i besprijekorno radila cijeli dan, pa se na tome zahvaljujemo Filipu Vučagiću (ASV Marketing d.o.o. Zagreb) za Adidas, Ivici i Tanji Blatančić za LaJust (Budosport Zagreb) i Mariu Bašiću (Magone Zagreb) za opremu za forme. Dražen Kasulan je odradio ždrijeb i na vrijeme dostavljao sve rezultate, na čemu mu se zahvaljujemo.

Natjecateljski dio je završio oko 19 sati, pa smo onda pristupili proglašavanju ekipnih pobjednika i najboljih boraca turnira:

SVEUKUPNI EKIPNI PLASMAN TURNIRA: 1. Cro Star Mostar 2. Bosna Visoko 3. Derventa

--- BORBE:

VRTĆANCI/VRTIĆANKE EKIPNO (pehar): 1. Novi Grad Sarajevo 2. Bosna Visoko 3. Centar

NAJBOLJA VRTIĆANKA: Merjema Fezić, Nur Kakanj (nagrada: pehar, poklon paketić)

NAJBOLJI VRTIĆANAC: Rijad Kapetanović, Bosna Visoko (nagrada: pehar, poklon paketić)

MLAĐI KADETI/MLAĐE KADETKINJE EKIPNO (pehar): 1. Bosna Visoko 2. Bugojno 3. Derventa

NAJBOLJA MLAĐA KADETKINJA: Dora Krznarić, Zaprešić (HR) (nagrada: pehar, poklon paketić)

NAJBOLJI MLAĐI KADET: Azam Hadžiabulić, Bugojno (nagrada: pehar, poklon paketić)

STARIJI KADETI/STARIJE KADETKINJE EKIPNO (pehar): 1. Novi Grad Sarajevo 2. Bosna 3. Cro Star Mostar

NAJBOLJA STARIJA KADETKINJA: Irena Oroz, Hvojnica (nagrada: pehar, poklon paketić, dobok)

NAJBOLJI STARIJI KADET: Marin Begić, Posušje (nagrada: pehar, poklon paketić, dobok)

JUNIORI/JUNIORKE (pehar): 1. Gacka Otočac 2. Cro Star Mostar 3. Bugojno

NAJBOLJA JUNIORKA: Andrea Knezović, Imotski (nagrada: pehar, poklon paketić, dobok)

NAJBOLJI JUNIOR: Toni Šegedin, Forteca Korčula (nagrada: pehar, poklon paketić, dobok)

SENIORI/SENIORKE (pehar): 1. Cro Star Mostar 2. Forteca Korčula 3. Zlatni Ljiljani

NAJBOLJA SENIORKA: Tajana Klisura, Forteca Korčula (nagrada: pehar, poklon paketić)

NAJBOLJI SENIOR: Muhamed Hukić, Hvojnica (nagrada: pehar, poklon paketić)

EKIPNI PLASMAN U BORBAMA (pehar): 1. Bosna Visoko 2. Cro Star Mostar 3. Derventa

 

---FORME:

KADETI/KADETKINJE (pehar): 1. Cro Star Mostar 2. Black Belt Tuzla 3. mjesto dijele Forteca, Susedgrad Sokol

JUNIORI/JUNIORKE (pehar): 1. Black Belt Tuzla 2. Cro Star Mostar 3. mjesto dijele Posušje, Jastreb Zagreb

SENIORI/SENIORKE (pehar): 1. Cro Star Mostar 2. Dan Gun Zagreb

EKIPNI PLASMAN U FORMAMA (pehar): 1. Cro Star Mostar 2. Black Belt Tuzla 3. Dan Gun Zagreb

 

- Pehar za najbrojniju ekipu je pripao taekwondo klubu Akademija Zejd (naš klub je imao najveći broj prijavljenih, ali logično ovaj pehar prepuštamo našim gostima)

Na turniru su sudili sljedeći suci: 1. Anđelko Vučenik, IR (glavni sudac) - Susedgrad Sokol 2. Renata Crkvenac, IR - Susedgrad Sokol 3. Krešimir Čović, 1. klasa - Zaprešić 4. Alen Vidojević, 1. klasa - Jastreb Usora 5. Ivan Krajina, 1. klasa - Hvojnica 6. Emir Skopljak, 1. klasa - Zenica 7. Dario Stojanović, 2. klasa - Hvojnica 8. Mirjana Golub, 2. klasa - Hvojnica 9. Zlatan Despot, 2. klasa - Prijedor 10. Stipe Jurčević, 2. klasa - Tomislavgrad 11. Dragičević, 3. klasa - Prijedor 12. Režević, 3. klasa - Prijedor 13. Toni Gašić, pripravnik - Jastreb Usora 14. Ivona Brnić, pripravnik - Magone Livno 15. Đukanović, pripravnik - Prijedor 16. Viktorija Atlija, pripravnik - Jastreb

Moram pohvaliti naše male vrtićance, koji su u svom prvom nastupu bili više nego odlični, a pohvala i svim ostalim našim natjecateljima, koji su se izborili za 1. mjesto u sveukupnom plasmanu turnira, čime smo potvrdili prošlogodišnji uspjeh. Pohvala i svim mojim trenerima, koji su s natjecateljima odradili odličan posao, a ne smijem zaboraviti ni grupu koja je radila na semaforima, bili ste odlični. Slike uskoro u našoj galeriji!

Želimo se zahvaliti - Sportskom Savezu grada Mostara na potpori (u svakom pogledu) u organizaciji našeg turnira - svim sponzorima koji su nam omogućili ovako dobru organizaciju - karate klubovima Zrinjski i Rama, taekwondo klubu Posušje na 5 tatamija - svim medijima (tisak, radio, TV, internet) koji su proteklih nekoliko dana stalno najavljivali ovu najveću sportsku manifestaciju u našem gradu i zvali nas u gostovanje, hvala svim novinarima koji su bili nazočni na turniru jučer, svim novinarima koji su organizirali javljanje uživo iz dvorane, i općenito hvala svim medijima jer konstantno prate naš rad - svim roditeljima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji našeg turnira - Danijelu koji nam se pobrinuo za više nego izvrsne plakate i zahvalnice - HVIDRI i posebno od srca hvala Gordanu Raiču koji je pripomogao organizaciji - medicinskom timu koji je stručno i brzo pomagao svim borcima kojima je to bilo potrebno - glavnom sucu gosp. Vučeniku, koji je besprijekorno odradio svoj posao (nitko to ne može tako stručno odraditi kao Vi) - svim trenerima, sucima, roditeljima iz drugih klubova koji su nam u dvorani jučer čestitali na ovako odličnoj organizaciji, a danas nam stalno pristižu mailovi , sms poruke i telefonski pozivi s riječima pohvale. Hvala vam svima na tome, mnogo nam to znači, iduće godine ćemo se potruditi da budemo još i bolji - i na kraju, još jednom HVALA SVIM KLUBOVIMA KOJI SU SE ODAZVALI, HVALA NA VAŠEM DOLASKU, POTPORI, SURADNJI, PRIJATELJSTVU, DRUŽENJU Hvala svima koji su nam omogućili organizaciju ovako velikog turnira.

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1