Sunday 21 July 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Kraj jedne fantastične godine 2022.

Iza sebe imamo još jednu fantastičnu godinu punu uspjeha i rezultata, pa krenimo redom, jer ima toga puno za napisati.

U 2022. godini naši natjecatelji nastupali su tijekom čitave godine na turnirima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Albaniji. Osvojene su 302 medalje, ukupno 42 pehara a od tog je 30 pehara bilo za ekipni plasman a 12 pehara je dodjeljeno za najbolje natjecatelje turnira. 

Nažalost na nekim turnirima se nisu zbrajali ekipni plasmani za B klasu natjecatelja, jer bi broj naših osvojenih pehara za ekipni plasman i za titulu najboljeg natjecatelja bio definitivno veći. U 2022. smo imali baš jaku B klasu natjecatelja te se radujem što su u toj klasi stekli potrebno iskustvo za prelazak u A klasu.

Sljedeći natjecatelji Cro Stara proglašeni su najboljim: 

-Niko Krešić je proglašen najboljim vrtićancem na Prvenstvu Herceg Bosne u Mostaru te najboljim dječakom u kicku na turniru Piramide Open u Visokom, na Poskok Kupu u Posušju i na Livno Openu. 

-Matej Šunjić je proglašen najboljim kadetom na turniru Akademije Jale u Zenici i na turniru Piramide Open u Visokom. 

-David Rezo je ponio titulu najboljeg dječaka u kicku na turniru Fojnica Open. 

-Matej Dankić je bio najbolji kadet na turniru Poskok Kup u Posušju. 

-Fran Ćavar je proglašen najboljim vrtićancem na turniru Poskok Kup u Posušju. 

-Ante Milićević je bio najbolji dječak u kicku na turniru Prijatelji Hadžića. 

-Antonio Rezo se okitio titulom najboljeg kadeta na Prvenstvu Herceg Bosne u Mostaru. 

-Mia Drežnjak je bila najbolja djevojčica u kicku na Prvenstvu Herceg Bosne u Mostaru.

 

Treneri kluba Klaudia Marić, Boris Knezović i Teo Jergović su uspješno realizirali trenerski seminar te stekli trenerske licence za 2022. godinu. Pored navedenog seminara pohađali su još i dodatni seminar na temu novih natjecateljskih pravila i na ovaj način se svake godine educiraju i održavaju kontakte s trenerima u drugim zemljama radi korisne razmjene iskustava.

Marin Pandža i Josip Bevanda su uspješno stekli zvanje crni pojas 1. Dan pred ispitivačkom komisijom Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu a u klubu su organizirana polaganja za učeničke pojaseve pred trenericom Klaudiom Marić te je 75 kandidata uspješno položilo za svoje nove pojaseve.

Od medalja potrebno je istaći uspjeh postignut na Balkanskom prvenstvu u Albaniji,  na Državnom prvenstvu u Zenici, na Federalnom prvenstvu u Zenici, na Otvorenom Kupu BiH na Ilidži te na Prvenstvu Herceg Bosne u Mostaru. Na svim ostalim međunarodnim turnirima u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori ekipa Cro Stara je imala prvake, vice prvake i osvojena treća mjesta.

Nigdje nismo nastupili a da smo se vratili praznih ruku. Na svakom turniru smo osvojili medalje a skoro na svakom turniru smo se izborili i za ekipne plasmane. Posebno treba istaći brončane medalje koje su na Balkanskom prvenstvu osvojile Iva Marić i Lea Krešić što nije mala stvar.

Kadet Antonio Rezo je aktualni državni prvak i aktualni prvak Herceg Bosne. Na svim ostalim turnirima na kojima je nastupio u 2022. osvojio je sve zlatne medalje te je dobio i poziv za okupljanje Taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Odabrana ekipa Cro Stara je nastupila kao sastavni dio Tima Federacije BiH na jakom međunarodnom turniru Ulcinj Trophy u Crnoj Gori i na još jačem međunarodnom turniru Čigra Open u Zagrebu. Svi su osvojili medalju te su na taj način doprinijeli ekipnom prvom mjestu Tima Federacije BiH. 

Sudjelovali smo u humanitarnim akcijama a treneri Cro Stara su pored treninga organizirali i druge aktivnosti za svoje članove. U 2022. godini su to bili: Uskrsni turnir, mađioničarska predstava, dolazak svetog Nikole, ponudili smo cijeli dan besplatnih treninga za sve uzraste za Be Active Day BiH i na taj dan je s nama treniralo oko 100 djece i odraslih. Pored treninga u našem klubu organizirali smo i treninge za učenike OŠ A.B.Šimića u Mostaru. Imali smo veliku proslavu za 20. rođendan našeg kluba, svečano smo proglasili najbolje sportaše našeg kluba za prethodnu godinu a nedavno smo proslavili uspjeh s Balkanskog prvenstva. Također smo kupili novu elektronsku opremu čime su se uvjeti za trening još više popravili.

Pored taekwondo treninga klub Cro Star nudi i rekreaciju za odrasle. To nije samo trening za roditelje kluba nego i za sve ostale koji žele nešto dobro učiniti za svoje zdravlje. Grupa se stalno povećava te klub planira realizirati još dodatnih aktivnosti na temu sporta i zdravog načina života. 

Početkom 2022. godine je Sportski savez Grada Mostara organizirao proglašenje najboljih sportaša grada Mostara za 2021. te je tom prigodom Iva Grbešić proglašena za najbolju kadetkinju Grada Mostara. Dio knjige Na Olimpu Herceg Bosne (Monografija hercegbosanskog sporta) posvećen je Taekwondo klubu Cro Star a ne zaboravimo napomenuti da je krajem godine trenerica Klaudia Marić proglašena Hercegovkom godine 2022. u kategoriji sport.

 

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1