Friday 21 June 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Prvenstvo Federacije BiH i Braveman Kup Bugojno 2023.

U nedjelju 7.5.2023. nastupili smo u Bugojnu na Prvenstvu Federacije BiH dok je za mlađe uzraste organiziran Braveman Kup Bugojno. Sudjelovalo je oko 450 natjecatelja a mi smo se opet pokazali u najboljem svijetlu osvojivši 25 medalja, od tog čak 11 zlata, 7 srebra i 7 bronci, 3 ekipna pehara i titulu najboljeg natjecatelja.

Prvenstvo Federacije BiH – 6 natjecatelja, 5 medalja (2 zlata, 2 srebra, bronca)

Zlato su osvojili Ana Grbešić i Matej Šunjić te su postali prvaci Federacije. Srebrom su se okitile Iva Grbešić i Iva Marić koje su postale viceprvakinje Federacije a treća u Federaciji je Mia Ivanković. 

Na ovom prvenstvu je još nastupila Lea Krešić koja se ovaj put nije uspjela izboriti za medalju.

Prezadovoljni smo uspjehom na Prvenstvu Federacije BiH. Ovo je kriterijski turnir Taekwondo saveza BiH za ulazak u reprezentaciju. Sestre Iva i Ana Grbešić nastupaju u istoj kategoriji ove godine te se uvijek smjenjuju u samom vrhu. Na Državnom prvenstvu je Iva Grbešić bila zlatna a sad na prvenstvu Federacije je to bila njena sestra Ana i to su imale istu ocjenu na formama, što svjedoči o njihovoj kvaliteti. Matej Šunjić i Iva Marić su bili odlični a okitili su se medaljama i na nedavno održavnom Državnom prvenstvu. Mia Ivanković tek stječe iskustvo te je ovom broncom i odlično odrađenim borbama zaslužila veliku pohvalu za trud i rad.

Na Prvenstvu Federacije je trebalo nastupiti još nekoliko natjecatelja Cro Stara ali zbog bolesti su morali propustiti nastup.

 

Braveman Kup Bugojno – 14 natjecatelja, 20 medalja (9 zlata, 5 srebra, 6 bronci), 3 ekipna pehara i titula najboljeg natjecatelja

Na ovom kupu smo pomeli konkurenciju. Priliku su imali i početnici kojima je ovo bio prvi nastup te su opravdali povjerenje trenera.

Zlato: Marko Bošnjak (2 zlata), Mijo Glibo, Petar Šimun Zovko, Antonia Marić, Iva Marić, Lea Krešić, Mia Drežnjak, Mia Ivanković.

Srebro: Marko Bevanda, Mateo Barbarić, Ana Drežnjak, Mia Drežnjak, Nikol Marić.

Bronca: Ivan Jelić, Mateo Barbarić, Mijo Glibo, Petar Šimun Zovko, Antonia Marić, Petra Bukvić.

U ekipnom plasmanu osvojen je pehar za ekipno 1. mjesto kick za dječake, ekipno 1. mjesto kick za djevojčice, ekipno 2. mjesto mlađi kadeti B dječaci.

Mia Drežnjak je proglašena za najbolju djevojčicu u kicku u konkurenciji 26 djevojčica. 

Naša ekipa je na kupu bila baš dominanta što pokazuju i rezultati. Nekoliko početnika je imalo svoj prvi nastup i bili su odlični te ćemo ih svakako uključiti u natjecateljsku skupinu. Mia Drežnjak je proglašena najboljom djevojčicom svog uzrasta a taj isti uspjeh je imala i na turniru u Kaknju.

Također se želimo zahvaliti Elektroprivredi na pomoći u radu kluba. Svaka pomoć dobro dođe, jer da bismo mogli postizati rezultate moramo imati i adekvatnu opremu i uvjete treniranja.

Treneri Klaudia Marić i Boris Knezović su vodili ekipu u Bugojno. Mostarci nastavljaju trenirati punom parom, jer slijede turniri u BiH i inozemstvu. 

 

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1