Friday 21 June 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Hrvatske svjetske igre 2023.

Zagreb je od 25. do 29.7.2023. bio domaćin 5. Hrvatskih svjetskih igara koje su ove godine okupile oko 900 natjecatelja iz 26 država u 15 sportova. Svaki dan je na rasporedu bilo nekoliko sportova.

Naš klub se predstavio s dvije seniorke koje su ostvarile fantastičan rezultat osvojivši 3 medalje u taekwondou. Mostar je tako bogatiji za srebro i dvije bronce sa Svjetskih igara.

Monika Marić nastupila je u borbama i formama. U borbama je osvojila srebro a u formama broncu.

Karla Pandža nastupila je u borbama te se izborila za broncu.

Naše djevojke su bile odlične te smo prezadovoljni s ove tri medalje sa Svjetskih igara. Čitavo vrijeme smo trenirali i pripremali se i stoga nam je drago da uspjeh nije izostao. Za njih obje je ovo prvi ovakav turnir višeg ranga.

U taekwondou je konkurencija bila jaka i brojna i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Irske, Bolivije... Natjecanje se održalo samo za uzrast seniora i to u Olimpijskim kategorijama. Planiran je bio nastup još 2 seniora iz našeg kluba no iz opravdanih razloga nisu mogli nastupiti. Zato su naše djevojke odradile odličan posao.

Taekwondo natjecanje se održalo u Domu sportova uz odličnu organizaciju.

Nakon taekwondoa nastupili smo na boćanju. Naše djevojke su nastupile u paru te su osvojile brončanu medalju. U 1. kolu su bile slobodne, u 2. kolu su pobijedile Slovačku a u 3. kolu za finale su izgubile od prvoplasiranih odličnih Šveđanki. Moramo istaknuti da su naše djevojke bile najmlađe natjecateljice i pobrale su simpatije svih nazočnih.

Posljednji dan smo nastupili i na krosu na prelijepom Bundeku te smo čisto rekreativno prošli stazu od 3.5 km, uživali u druženju i lijepoj prirodi.

Boravak u Zagrebu je bio fantastičan. Imali smo svečanu ceremoniju otvaranja i zatvaranja. Svaku večer je bio zabavni program, karaoke, koncerti, druženja. Jako smo se lijepo proveli te se radujemo sljedećem izdanju Hrvatskih svjetskih igara.

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1