Friday 21 June 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo 2023.

Naš klub pored taekwondo treninga redovno organizira i druge aktivnosti kojima želimo potaknuti ljude na tjelovježbu i zdrav način života. DM trgovine su prepoznale kvalitetu našeg rada te su podržale projekt pod nazivom „Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo“.

Ovaj projekt smo organizirali u sklopu DM inicijative koja se ove godine fokusirala na fizičko i mentalno zdravlje žena. Naš projekt se nalazi među 14 projekata koji će se održati po cijeloj Bosni i Hercegovini i vjerujem da će žene imati mnogo aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama kojima će se moći pridružiti.

Projekt „Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo“ trajao je 2 mjeseca od 15.9. do 15.11.2023. godine. Ovaj projekt je okupio djevojčice, djevojke i žene koje su na taekwondo treninzima unaprijedile svijest o važnosti tjelovježbe i svoje znanje o izvođenju vježbi. Sudionice projekta su imale priliku naučiti osnovne taekwondo tehnike (udarce šakom/nogama, blokove, samoobranu) i na taj način su poboljšale svoju kondiciju, spoznale kako se treningom mogu riješiti stresa i negativne energije a ujedno su naučile samoobranu i povećale svoje samopouzdanje. 

Treninzi su se jednim dijelom održavali odvojeno za određene uzraste kako bi edukacija bila kvalitetnija a preostali termini treninga su okupili sve uzraste polaznica. Posebno veselo je bilo na  zajedničkim treninzima kad su se organizirale vježbe u parovima i grupama a najviše smijeha je bilo na natjecanju koje je mostarski Taekwondo klub Cro Star organizirao na kraju projekta.

Redovito vježbanje taekwondo-a pomaže u razvoju snage mišića, izdržljivosti, fleksibilnosti i koordinacije pokreta. To je i odličan cardio trening, kojim se aktivira srce, povećava se protok krvi i jača se kardiovaskularni sustav. Stoga u našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle što je pogotovo dobro za roditelje koji mogu trenirati u isto vrijeme kad i njihovo dijete. 

Ovaj projekt je unaprijedio fizičko i mentalno zdravlje sudionica ali je bio važan i za socijalizaciju, jer su se sklopila lijepa poznanstva te su neke žene potaknute ovim projektom nastavile vježbati. Za pravilan rast i razvoj djece sport je neophodan, a sport je dobar i za smanjenje stresa, poboljšanje raspoloženja, smanjenje simptoma depresije i anksioznosti. 

Kad se sagledaju protekla dva mjeseca možemo slobodno reći da je projekt bio više nego uspješan. Sve polaznice su dobile informacije o osnovnim vježbama za cijelo tijelo, dobile su savjete kako mogu odraditi trening bez kupovine rekvizita, kako od jedne obične šetnje napraviti koristan trening, kako se istegnuti kad na poslu puno sjede i još mnogo toga. Na kraju projekta su sve polaznice dobile DM poklon paketić. Radujemo se i u budućnosti organizirati slične projekte. Ovim putem se želimo zahvaliti DMu što je prepoznao kvalitet našeg projekta i važnost tjelovježbe u svakodnevnom životu s posebnim osvrtom na žene.

Inače organiziramo aktivnosti kojim želimo potaknuti svoje članove i njihove obitelji na vježbanje i zdrav način života. Tako nam je nutricionistica Nevena Pandž održala predavanje o zdravoj prehrani djece i sportaša, organiziramo aktivnosti u prirodi, odlazimo na planinarenje, provodimo vrijeme na rijeci i moru itd.

 

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1