Friday 21 June 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Dječja grupa 'Taekwondo klinci'

Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Ova dječja grupa je specijalizirana za potrebe djece uzrasta 4-6 godina. U ovakvoj grupi djeca mogu maksimalno doći do izražaja, jer su često zanemarena zbog toga što su u manjini ili što treniraju s odraslima.

Upravo to je bio glavni razlog odvajanja djece u zasebnu grupu koja se zove TAEKWONDO KLINCI a trening imaju dva puta tjedno u našoj klupskoj dvorani na Rudniku. Prednosti ove grupe su mnoge:

- ovaj stručno vođeni program zadovoljava osnovne dječje potrebe za igrom, kretanjem i druženjem. Na ovaj način utječe se na skladan rast i razvoj mladog dječijeg organizma kojem je podražaj ovakvog tipa neophodan,

- razvijaju se motoričke sposobnosti. Utječe se na razvoj opće motorike, koordinacije pokreta i ravnoteže, te na gipkost i pokretljivost kralježnice,

- u prvom planu su i funkcionalne sposobnosti: potiče se rad respiratornog i kardiovaskularnog sustava te razvija slušna osjetljivost,

- djeca uče pojednostavljeni taekwondo program koji se sastoji od taekwondo tehnika i vidova samoobrane, koji ih uče kako da se nose s potencijalnim opasnim situacijama, ali i kako da ih prepoznaju s ciljem njihovog izbjegavanja, a sve to opet doprinosi smanjenju stresa i traume,

- u ovoj grupi djeca razvijaju osobine poput samokontrole, samopouzdanja, pozitivnog razmišljanja, ustrajnosti, aktivnog slušanja i sposobnosti koncentriranja na zadate zadatke.

Dječji program 'taekwondo klinci' doprinosi razvoju motoričkih i psihičkih sposobnosti djece a mnogo toga se postiže putem igrica i različitih vidova zabave. U našoj dvorani imamo jako veliki broj rekvizita, koje koristimo u radu s djecom ovog uzrasta. Djeca se zabavaljaju, a u biti unaprijeđuju svoje sposobnosti, a svi znamo da na taj način djeca najbolje uče. 

 

Pročitajte šta doktori kažu o našoj grupi:

dr. Bilinovac, specijalist pedijatar:

"Kao dječja doktorica mišljenja sam da je program taekwondo klinci jako dobra ideja. Do sada u našem gradu još nisam čula za sličan program, pa ga zato i preporučujem, jer je jako bitno da postoji grupa u kojoj će rad biti prilagođen djeci. Ovim vidom vježbanja će djeca moći utrošiti svoju energiju na jedan kvalitetan i kreativan način, što će rezultirati s pravilnim tjelesnim razvojem te djece, ali i njihovom boljom koncentracijom. Pravilan razvoj djece te dobi je stvar na koju svi moramo obratiti pozornost, jer se mogu uočiti problemi zbog nepravilnog sjedenja u školi, nošenja teških školskih torbi i sličnog. Boljom koncentracijom će djeca biti u stanju detaljnije se posvetiti svojim zadacima i ostvariti bolji uspjeh."

dr. Moro, specijalist ortoped:

"Preporučujem program taekwondo klinci, jer će djeca s ovim sportom, odnosno ovim vidom vježbanja razviti i poboljšati važne sposobnosti kao što su koordinacija, fleksibilnost, ravnoteža i snaga, koji su im potrebni za pravilan razvoj. Djeca također poboljšavaju svoju koncentraciju, samopouzdanje ali i smisao za timski rad i ljubav za sport."

.

.

.

.

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1